Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Olentia behandler personopplysninger. Målet er å gi overordnet informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Hvem vi er

Olentia.no er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger. Vi har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger følger gjeldene lovgivning. Der personopplysninger blir håndtert av annen tjenesteleverandør, som f.eks betalingsløsning, blir dette kommentert for seg med henvisning til gjeldende leverandørs personvernerklæring.

Vår nettadresse er: www.olentia.no
Spørsmål vedrørende personvern kan rettes til: personvern@olentia.no

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Når du handler på Olentia.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post for å kunne sende din bestilling til riktig adresse og kontakte deg hvis nødvendig i forbindelse med ordren.
Som en del av regnskapsføringen og kunders rettigheter, som garanti og reklamasjon, er vi pålagt å oppbevare ordreinformasjonen. Denne historikken slettes etter ti år.

Kommentarer

Når du legger inn en kommentar til et produkt, lagres informasjonen gitt i kommentarskjemaet i tillegg til din IP-adresse og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Kontaktskjemaer

Kontaktskjematjenesten er levert av WPForms.
Når du sender inn kontaktskjema til Olentia, lagres navn, epostadresse og kommentar slik at vi kan svare på din henvendelse.
Denne informasjonen brukes ikke til markedsføring og deles ikke med andre aktører. Informasjonen slettes etter 2 år. 

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for«Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Betalingsløsning leveres av Klarna. Vi deler navn, adresse, mobilnummer og e-post med Klarna slik at betaling og effektuering av ordren kan skje.

Personverneklæringen til Klarna finner du her.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.