Om oss

Portrett av eier. Charlotte.

Olentia nettbutikk ble startet av Charlotte Møllen i 2020.

Etter å ha jobbet som aromaterapeut i over 20 år vokste det seg fram et behov for å importere eteriske oljer til Norge på en måte som er mest mulig mijøvennlig og økologisk. 

Hun var selv ikke fornøyd med kvaliteten på endel oljer som tilbys og savnet det fagmessige og miljøvennlige preget på oljene. Det førte til at hun etter mange henvendelser fra kunder tok skjeen i egen hånd og begynte med egen import og produksjon.

Med sin lidenskap for både natur og duft, samt sensitive nese gikk veien av seg selv.

Det er med stor stolthet og glede at vi kan tilby oljer direkte fra produsenter og leverandører fra Europa som en av de første i Norge.

I vår bedrift er det viktig å ha kontroll i alle ledd underveis i prosessen, noe som sørger for at kvaliteten på produktene er god.

«Det har for meg som aromaterapeut vært et stort savn å ha en norsk butikk som har direkte kontakt med både produsenter og leverandører av eteriske oljer.»

PÅ HVILKEN MÅTE HAR VI FOKUS PÅ MILJØET?

Ved at vi får flest mulig råvarer direkte fra produsent, vil det si at det blir en flytur rundt jorden mindre, før oljen havner i flasken.

Når du f.eks kjøper en Lavendel eterisk olje hos oss kommer den direkte fra Provence i Frankrike, og ikke via Kina eller India hvor mange produserer sine eteriske oljeprodukter. Det bli mer miløvennlig når vi sparer en flytur og gjør helling, pakking og sending her i Norge. Det betyr mindre CO2, mindre emballasje og ferskere produkt til deg som forbruker.

Vi selger oljer som er bærekraftige når det gjelder truede arter. Hos oss får du blant annet Rosentre fra India i stedet for Brasil og Sandeltre fra Australia i stedet for India. Dette gjør vi for å støtte opp om å bruke fra de trær og planter som det er nok av og ikke selge eteriske oljer fra utrydningstruede arter. Vi tar inn eteriske oljer fra Europa når det er mulig. I tilfeller der oljer er tilgjengelige både i Europa og andre verdensdeler, velger vi alltid Europa for å få det mest mulig kortreist.

Vi brenner for dyrevern og våre produkter er dyrevennlige/ ikke testet på dyr, veganske og av god kvalitet.

Når du mottar pakker fra oss vil du oppleve at vi bruker resirkulert emballasje. Vi tenker at om man kan bruke ting flere ganger er det i seg selv en stor gevinst. Bruker vi plastemballasje er det da plast som er resirkulert, vi kjøper ikke inn ny.